Hoe je juwelenwinkel beveiligen?

Hoe je juwelenwinkel beveiligen?

Als eigenaar van een juwelenwinkel is het van groot belang om de veiligheid van je winkel en je producten te waarborgen. Juwelen zijn namelijk waardevolle en aantrekkelijke objecten voor dieven. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om je juwelenwinkel optimaal te beveiligen.

Beveiligingssysteem

Een beveiligingssysteem is de eerste stap om je juwelenwinkel te beveiligen. Hierbij kan je denken aan camerabewaking, een draadloos alarmsysteem en toegangscontrole. Het is belangrijk om een beveiligingssysteem te installeren dat past bij de grootte van je winkel en de waarde van je producten. Door de aanwezigheid van een beveiligingssysteem schrik je potentiële dieven af en kan je bij een diefstal de beelden gebruiken als bewijsmateriaal.

Een draadloos alarmsysteem in de winkel kopen?

Een draadloos alarmsysteem is eigenlijk overal online te bestellen, zoals bij Bol.com als AliExpress. Maar zoals u bovenstaand heeft kunnen lezen is het wanneer u overweegt een draadloos alarmsysteem te kopen belangrijk op een aantal specificaties te letten. Onderstaand hebben we enkele draadloze systemen waarvan wij overtuigd zijn van de kwaliteit voor u geselecteerd. Ook is het natuurlijk mogelijk om langs te komen in één van onze winkels om een draadloos alarmsysteem te bekijken. We voorzien u voor aankoop graag van een passend advies en kunnen direct de mogelijkheden laten zien.

Sloten en beveiligingsglas

Naast een beveiligingssysteem kan je ook fysieke maatregelen treffen om je juwelenwinkel te beveiligen. Denk hierbij aan het installeren van speciale sloten en beveiligingsglas. Door het plaatsen van anti-inbraakglas maak je het voor dieven moeilijker om binnen te komen en door het installeren van speciale sloten kan je de kans op een inbraak verkleinen.

Brandbeveiliging

Niet alleen diefstal is een risico voor je juwelenwinkel, ook brand kan een grote bedreiging zijn. Zorg daarom dat je juwelenwinkel is voorzien van rookmelders, brandblussers en een sprinklerinstallatie. Maak daarnaast regelmatig afspraken met een brandbeveiligingsbedrijf om je brandbeveiliging up-to-date te houden.

Personeel

Naast technische maatregelen is het ook belangrijk om je personeel te betrekken bij de beveiliging van je juwelenwinkel. Zorg dat je personeel goed opgeleid is en weet hoe ze moeten handelen in het geval van een inbraak of brand. Daarnaast kan je je personeel stimuleren om verdachte situaties te melden en om alert te zijn op afwijkend gedrag van klanten.

Opslag en transport

Ook tijdens het transport van je juwelen en het opslaan van je voorraad is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te treffen. Gebruik hierbij speciale transportkoffers en zorg dat je opslagruimte is voorzien van een goed slot en beveiligingsglas.

Verzekering

Ondanks alle getroffen maatregelen kan het toch gebeuren dat er een diefstal of brand plaatsvindt in je juwelenwinkel. Zorg daarom dat je juwelenwinkel is verzekerd tegen deze risico’s. Bespreek hierbij met je verzekeraar welke maatregelen je hebt getroffen en hoe deze bijdragen aan de veiligheid van je juwelenwinkel.